Blog overzicht
Programma

6x Holland Festival met We Are Public

Gepost op 6 jun 2017 om 17:20 door We Are Public

Dit festival kan je haast niet ontgaan zijn: het Holland Festival, dat inmiddels 70 jaar bestaat, is het grootste internationale podiumkunstenfestival van Nederland. Verlies je dit jaar niet in het programma van het uitgebreide festival; wij hebben zes programma’s geselecteerd die je niet mag missen. Klassiek, modern, binnen of buiten? Het kan allemaal gratis, of met korting, met je We Are Public-pas!

1. Een schreeuw om verandering in een sprankelende filminstallatie: Manifesto
Julian Rosefeldt brengt een hedendaagse ode aan de schoonheid van het kunstenaarsmanifest. In zijn filminstallatie Manifesto speelt Cate Blanchett de hoofdrol in dertien korte films met teksten van onder andere André Breton, Kazimir Malevitsj, Sol LeWitt en Jim Jarmusch.

4 tot en met 10 juni | Manifesto | Casco Amsterdam
Reserveer je gratis We Are Public-ticket alvast via onze website. En hier lees je de lovende recensie van The Guardian.

2. Grensverleggend en ontregeld theater: En manque
De Franse regisseur, toneelschrijver en acteur Vincent Macaigne zet een krachtig en verwoestend stuk neer met En manque. In de voorstelling vol zwartgallige humor worstelt een vrouw met haar depressie. Ondanks haar fortuin en de prestigieuze galeriewereld waarin ze vertoeft, voelt ze zich eenzaam en hunkert ze naar zuivere en radicale liefde.

7 juni | En manque | Het Compagnietheater
Reserveer je We Are Public-ticket met korting alvast via onze website. Bekijk hier het videoportret van Macaigne.

3. Rauwe choreografie, verlicht door straatlantaarns: Danse de nuit
De Franse choreograaf en danser Boris Charmatz zet met Danse de nuit een brutale voorstelling neer met zes dansers op een plein, in de open lucht, onder het licht van de straatlantaarns. Charmatz zoekt de grenzen op van geweld in onze samenleving en liet zich inspireren door onder andere Rembrandts Nachtwacht.

8 juni | Danse de nuit | Anton de Komplein
Bezoek de voorstelling gratis. Meer over de maker weten? Bekijk hier wat Charmatz zelf over de voorstelling te vertellen heeft.

4. Duik in het Indonesische nachtleven met A Night in Indonesia
Dit jaar is er op het Holland Festival speciale aandacht voor muziek uit Indonesië, een land waar genres en stijlen naast elkaar bestaan en in elkaar overvloeien. Van hedendaagse componisten tot noise uit de straten van Yogakarta (Jogja Noise Bombing), opzwepende folk uit Aceh en akoestische metal (Senyawa). Naast muziek is er ook aandacht voor samenwerkingen tussen kunstenaars uit verschillende hoeken van Indonesië.

 16 juni | A Night in Indonesia | Paradiso
Bezoek deze avond gratis met je We Are Public-pas. Kom vast in de stemming met Sekan op Red Light Radio.

 

5. Dans zoals je nooit eerder zag: The Great Tamer
De veelzijdige Griek Dimitris Papaioannou brak internationaal door met zijn verstilde bewegings- en beeldtheater op basis van poëtische thema’s, vaak verwijzend naar de Griekse mythologie. Met zijn achtergrond als schilder, beeldend kunstenaar en striptekenaar is zijn theater extreem visueel. In zijn nieuwste werk is het menselijk lichaam de basis en creëert Papaioannou werelden van een verbluffende schoonheid.

17 juni | The Great Tamer | Stadsschouwburg Amsterdam
Reserveer je We Are Public-ticket met korting alvast via onze website. Lees hier zijn comic Heart-shaped Earth.

6. Opera in het Park: Salome
Casual een operaatje pakken! De voorstelling Salome in Nationale Opera & Ballet wordt live op een groot scherm vertoond in Park Frankendael. Prinses Salome eist het hoofd van Johannes de Doper te ontvangen op een zilveren schaal. Maak je klaar voor een avond vol religie, seks en geweld onder het genot van je zelf meegenomen drankjes en snacks.

21 juni | Salome | Park Frankendael
Bekijk hier hoe Salome onder leiding van regisseur Ivo van Hove tot stand kwam.

 

Van 3 t/m 25 juni vindt  in Amsterdam het Holland Festival plaats. Verschillende programma’s zijn opgenomen in de selectie We Are Public.