Carnival Baroque

Vrijdag 19 april t/m maandag 29 april
Diverse locaties, Nederland

Over dit programma

'Een van de meest zinderende sopranen die je tegenwoordig op het podium tegenkomt' — zo wordt de uit Trinidad afkomstige stersopraan Jeanine De Bique beschreven. Ze combineert Latijns-Caribische Afro-ritmes met verblindende aria's en Caribische folksongs. Sleutelwoorden zijn kleur en nuance.

Ze speelde onder andere Agathe in Weber's Der Freischütz met Konzerthausorchester Berlin en ze was te zien als Bess in Porgy and Bess en als La Folie in Robert Carsens gevierde productie van Rameau's Platée in Theater an der Wien, gedirigeerd door William Christie. Ze zingt net zo makkelijk complexe aria’s als opzwepende Caribische volksliedjes. Haar debuutalbum Mirrors werd bekroond met een Edison Klassiek.

Over Holland Baroque

Met onvermoeibare belangstelling verrijkt Holland Baroque de muzikale canon. Het orkest benadert de partituur als een onvoltooid kunstwerk: met kennis, kunde, fantasie én speelsheid wordt barok een nieuwe belevenis. Hiermee heeft Holland Baroque haar eigen herkenbare klank gevonden.

Dompel jezelf onder in de betoverende harmonieën van Jeanine De Bique en Holland Baroque, waar passie en virtuositeit samenkomen voor een onvergetelijke ervaring die je ziel zal verrijken.

Leslie Roosblad | We Are Public Curator Muziek

Jeanine De Bique in de pers

"Technisch onberispelijk, met haar lichte sterrenstem, die zweeft voordat hij op de oren van het publiek landt, als een muzikale meteorenregen."
Operawire

Ontdek meer muziek

Bezoek Carnival Baroque

Met een We Are Public-lidmaatschap krijg je toegang tot alle programma's op ons platform.