Dennis Vanderbroeck

Dennis Vanderbroeck ontwerpt met zijn hyper-esthetische beeldtaal fysieke ruimtes en autonome installaties, waarin de dialoog tussen de ontworpen ruimte en de ontmoeting met de toeschouwer altijd centraal staat.

Vijf vragen aan Dennis Vanderbroeck

Wie ben jij?
Dennis Vanderbroeck, 32 jaar, getrouwd, Antwerpen maar ook Rotterdam en 2 meter lang.

Wat doe je?

Samen met mijn studio werken we, op internationale schaal, aan spatial design projecten in verschillende contexten en disciplines. De dialoog tussen een publiek en een door ons ontworpen ruimte vormt daarbij altijd de kern van ons werk. Op dit moment ben ik bezig met de repetities van een nieuw performatief werk “A Masterpiece” dat op 8 februari in premiere gaat in Rotterdam.

Wat is je huidige gemoedstoestand?

Mijn gemoedstoestand veranderd in principe per dag, per uur en per moment. Op dit moment ben ik gespannen en ontspannen tegelijk. Gespannen omdat ik de repetities van mijn meesterwerk weer ga oppakken. Ontspannen omdat ik net 5 weken aan het herstellen ben geweest van een hernia operatie en me weer volledig mezelf voel.

Wie zijn je helden?

Yves Klein, Francis Alys, Bruce Nauman, Tina Turner, Dan Graham, Andy Warhol, Felix Gonzalez-Torres, Roisin Murphy, Alexander McQueen, Roman Signer, Erwin Wurm en Chris Burden. Maar ook Raf Simons, Miuccia Prada, mijn moeder en mijn man.

Wat is je favoriete motto?

Go big or go home.

Instagram | Website
Beeld: Sofie Knijff, Frederik Heyman

Ontdek het werk van Dennis Vanderbroeck