Studio Dennis Vanderbroeck

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: De Oost Indisch Doof Award

Genomineerd door: Dries Verhoeven

''Dennis doet wat hij zelf wil. Hij is wars van hoe de wind waait. Vastberaden volgt hij zijn pad. Commercie is een 'dirty word' in het Nederlandse theaterveld, ook dat lijkt hem niet te deren, hij combineert opdrachten voor commerciële bedrijven met radicaal eigen werk. Hij is een van de weinige makers, waarbij scenografie het krachtige startpunt van een werk vormt. Als performer durft hij met de billen bloot te gaan.''

Over Dennis Vanderbroeck

Dennis Vanderbroeck ontwerpt met zijn hyper-esthetische beeldtaal fysieke ruimtes en autonome installaties, waarin de dialoog tussen de ontworpen ruimte en de ontmoeting met de toeschouwer altijd centraal staat.

Wie ben jij?
Dennis Vanderbroeck, 32 jaar, getrouwd, Antwerpen maar ook Rotterdam en 2 meter lang.

Wat doe je?

Samen met mijn studio werken we, op internationale schaal, aan spatial design projecten in verschillende contexten en disciplines. De dialoog tussen een publiek en een door ons ontworpen ruimte vormt daarbij altijd de kern van ons werk. Op dit moment ben ik bezig met de repetities van een nieuw performatief werk “A Masterpiece” dat op 8 februari in premiere gaat in Rotterdam.

Wat is je huidige gemoedstoestand?

Mijn gemoedstoestand veranderd in principe per dag, per uur en per moment. Op dit moment ben ik gespannen en ontspannen tegelijk. Gespannen omdat ik de repetities van mijn meesterwerk weer ga oppakken. Ontspannen omdat ik net 5 weken aan het herstellen ben geweest van een hernia operatie en me weer volledig mezelf voel.

Wie zijn je helden?

Yves Klein, Francis Alys, Bruce Nauman, Tina Turner, Dan Graham, Andy Warhol, Felix Gonzalez-Torres, Roisin Murphy, Alexander McQueen, Roman Signer, Erwin Wurm en Chris Burden. Maar ook Raf Simons, Miuccia Prada, mijn moeder en mijn man.

Wat is je favoriete motto?

Go big or go home.

Instagram | Website
Beeld: Sofie Knijff, Frederik Heyman

A Masterpiece samen met Het Zuidelijk Toneel- Or at least a brave attempt | Studio Dennis Vanderbroeck

In de performance A Masterpiece probeert Studio Dennis Vanderbroeck een meesterwerk te maken aan de hand van performances van zijn helden - van Yves Klein, Bruce Nauman tot Tina Turner. Met de stem van zijn vader, 61 jaar en de ziekte van Alzheimer, als zijn handleiding. Tijdens de Awards wordt de première van A Masterpiece de film, een registratie van de voorstelling, vertoond.

Credits
Set & concept: Studio Dennis Vanderbroeck Performance: Dennis Vanderbroeck & Marco Vanderbroeck Co-Creation: Suze Milius Wardrobe: Rebekka Wörmann Artistic advice: Piet Menu Light: Varja Klosse Geluid: Roman Hiele Techniek: Luc Moolenaar 1e productieleider: Rianne Valstar Artistieke productie en planning: Hilke Bastiaansen

Ontdek het werk

We Are Public Awards

21 September | Melkweg, Amsterdam
Regulier | €18*
We Are Public-leden | Gratis
*Excl. servicekosten + Melkweg lidmaatschap

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden