Donny Ronny

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Donny Award

Genomineerd door: We Are Public

Zowel als zanger, kunstenaar, cabaretier en TV personaliteit weet Donny keer op keer zijn publiek op het verkeerde been te zetten, om dat verkeerde been vervolgens ook nog eens genadeloos onderuit te trappen. Bij Donny weet je nooit wat je kan verwachten, en die verwachting maakt hij keer op keer waar.

Hij is het toonbeeld van een compromisloze maker, die altijd zijn eigen pad volgt en er totaal geen moeite mee heeft om alles wat hij heeft opgebouwd weer om te keren en af te breken. Dat blijkt maar weer, nu hij zonder enige schroom de naamsbekendheid van zijn vorige alter ego Stefano Keizers bij het grofvuil zet. Alleen daarom verdiend hij de Beste Donny Award.

Over Donny Ronny

Donny Ronny (1987) is cabaretier, schrijver, zanger en kleinkunstenaar. De kunstenaar studeerde in 2009 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Vervolgens zong hij in de bands Wooden Constructions, Meitje en Longsy - en maakte hij deel uit van verschillende toneelgroepen. Hij baarde de afgelopen jaren veel opzien met zijn alter ego Stefano Keizers. Onder die naam speelde hij absurdistische voorstellingen als Sorry Baby en Hans Teeuwen. Inmiddels maakt hij theater onder zijn nieuwe naam Donny Ronny. Je kent hem wellicht ook van zijn deelname aan televisieprogramma's als De Slimste Mens, Het Perfecte Plaatje of zijn eigen show Experimensen.

Instagram | Website


Beeld:
Michiel Fischer

Donny Ronny | We Are Public Awards

Zanger, kunstenaar, cabaretier en TV personality Donny Ronny - voorheen Stefano Keizers - weet keer op keer zijn publiek op het verkeerde been te zetten, om dat verkeerde been vervolgens ook nog eens genadeloos onderuit te trappen. Bij Donny weet je nooit wat je kan verwachten, maar tijdens de We Are Public Awards gaat het ongetwijfeld weer gruwelijk/saai/ontregelend/verwarrend/explosief/ingetogen/langdradig/absurd/rauw/oorverdovend/verstild/onbegrijpelijk/komisch/shockerend/om te huilen worden.

Meer over Donny Ronny

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden