Giovanni Brand

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Performer Award

Genomineerd door: Lynn Schutter

''Ik nomineer Giovanni Brand omdat hij in mijn ogen een duizendpoot is. Hij is bevlogen en super ambitieus. Zowel als speler, maker, performer, zanger en schrijver. Hij creëert een zoektocht naar persoonlijke verhalen die hij universeel maakt.''

Over Giovanni Brand

Performer en schrijver Giovanni Brand vertrekt altijd vanuit zijn intiemste gedachten waardoor er in zijn werk altijd een enorme persoonlijk noodzaak zit. Deze persoonlijke noodzaak zet hij tegenover de wereld waarin we nu leven. Op het toneel is hij grenzeloos omdat hij gelooft dat er geen grenzen zouden mogen bestaan, in welke vorm dan ook. Hij studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht. In zijn voorstelling Zigeunerkind Met Traan (2021) gaat Brand op zoek naar zijn Roma-roots, een wereld vol (voor)oordelen en familieliefde.

Instagram | Spotify
Beeld: Erasmus Mackenna, Ies Kaczmarek, Jean van Lingen

Giovanni Brand x Lynn Schutter
| We Are Public Awards

Het spel van Giovanni Brand is voelbaar van je kruin tot in je kleine tenen. In Zanger zonder volk, de derde productie van de theatermaker bij Likeminds, zingt hij over de ontworsteling aan je milieu zonder je afkomst te verloochenen. Tijdens de We Are Public Awards brengt Brand een soloversie, onder regie van Lynn Schutter, met tegen de achtergrond beelden van deze voorstelling.

Credits
Concept & tekst: Giovanni Brand Regie: Lynn Schutter Producer muziek: Kauwboy

Ontdek mijn werk

We Are Public Awards

21 September | Melkweg, Amsterdam
Regulier | €18*
We Are Public-leden | Gratis
*Excl. servicekosten + Melkweg lidmaatschap

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden