Goda Žukauskaitė

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Most Enticing Embodied Energetic Performer Award

Genomineerd door: Babette Kalker

''Ik nomineer Goda omdat ze een van de meest indrukwekkende artiesten, movers en makers is die ik ken. Ze is belichaamt in wat ze doet; ze denkt, voelt, verbindt, geeft zich over en kent elk deel van haar lichaam. In haar werk en performance deelt Goda een menselijke oprechtheid die alle onderscheidingen verdient. Haar manier van delen, van in deze wereld zijn, hoe ze zichzelf met zoveel liefde en aandacht verbindt met haar omgeving; dat is waar kunst voor mij over gaat.''

Over Goda Žukauskaitė

Goda Žukauskaitė is een dans- en performancekunstenaar gevestigd in Amsterdam. Ze is begonnen met dansen en acteren vanaf haar achtste in haar thuisland Litouwen. In 2018 rondde ze haar studie af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Nadien danst ze in gezelschappen als Kalpanarts (NL) en Schweigman& (NL) en heeft ze gewerkt met verschillende onafhankelijke artiesten en organisaties in Nederland en Litouwen.

Žukauskaitė maakt haar eigen werk in het kader van het onderzoek Performative Reality, met als focuspunt duur en uithoudingsvermogen. Ze heeft optredens gedaan die in lengte variëren van 4, 9, 12, 15, 36 tot zelfs 78 uur. Haar werk is over de hele wereld gepresenteerd: Litouwen, Nederland, Italië, India, Frankrijk, de VS en meer.

Instagram | Website

Beeld: Bowie Verschuuren, Akvile Jodkauskaite, Donata Kukyte

bones | We Are Public Awards

bones is een performance over de verzameling van sporen. Het bewegende lichaam ontmoet het materiaal dat blijft bestaan ​​nadien de beweging stopt. Het verleden wordt heden en nieuw leven ontstaat. Verzamelen, construeren en dansen als eerbetoon aan alles en iedereen die voor ons aanwezig was.

Eerder werd deze performance gepresenteerd als installatie in onder andere: het Stedelijk Museum Amsterdam, Art Chapel (Amsterdam), Platform Nexus (Weesp), Het Huis Utrecht (Utrecht), Festival Volume Up! / Grace Exhibition Space (New York).

Ontdek mijn werk

We Are Public Awards

21 September | Melkweg, Amsterdam
Regulier | €18*
We Are Public-leden | Gratis
*Excl. servicekosten + Melkweg lidmaatschap

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden