Julian Tjon Sack Kie

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Favoriete Componist Award

Genomineerd door: Isha Forster

''Julian heeft een sterk gevoel voor emotie en textuur en weet uit elk ensemble het beste te halen. Verder staat hij altijd open om te groeien door te blijven leren van oude tradities én nieuwe ontwikkelingen.''

Over Julian Tjon Sack Kie

Componist Julian Tjon Sack Kie (1996) groeide op in Utrecht, maar zijn afkomst ligt in Suriname. Onder de naam Julian Alexander vormt hij samen met Samuel Deep het collectief Ingivisions. Natuur en niet-westerse filosofie zijn de grootste inspiratiebronnen voor Tjon Sack Kie. Tijdens zijn studie aan het Conservatorium Amsterdam ligt zijn focus niet alleen op het componeren van hedendaagse muziek, maar ook op het samenwerken met meerdere disciplines. In mei 2023 geeft hij een meerdelige storytelling-performance in De Nijverheid op basis van het archief van Gaudeamus.

Instagram | Website | Soundcloud

Beeld: Sven Signe den Hartogh, Tesse Reversma

Julian Tjon Sack Kie | We Are Public Awards

Verwacht op de We Are Public Awards een een avontuurlijke improvisatie van componist Julian Tjon Sack Kie. Met zijn muziek hoopt Julian objectieve verhalen te vertellen, zonder daar van tevoren interpretaties in op te sluiten. Julian op de contrabas en Ranie op de harp, dat belooft indrukwekkend te worden.

We Are Public Awards

21 September | Melkweg, Amsterdam
Regulier | €18*
We Are Public-leden | Gratis
*Excl. servicekosten + Melkweg lidmaatschap

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden