LIONSTORM

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Onderscheidende Rapduo Award

Genomineerd door: Tobi Lakmaker

''Ik nomineer LIONSTORM omdat ze als rapduo zich op veel vlakken onderscheiden binnen de huidige hiphopscene, en ik ze heel tof vind.''

Over LIONSTORM

LIONSTORM is de eerste Nederlandse queer rapgroep, bestaande uit Vuige Muis en Skerrie Sterrie, die de muren openbreken in de hiphopscene. Het duo trad onder meer op tijdens Noorderslag, Bevrijdingsfestival en stond onder andere in de Melkweg en op WOO HAH! met de songs Triogamie, Kannibalisme & Masturbatie en Must Fuck.

Naast muzikanten zijn Vuige Muis en Skerrie Sterrie ook fotografen en ontwerpen ze designerkleding. Hun absurdistische stijl roept ongemak op die reflecteert hoe homoseksuele liefde en seks vaak wordt ontvangen door hetero’s. Ze werkten onder andere samen met Merol, Patta, Neenah en Josephine Zwaan.
Instagram
Beeld: Jonathan Hoost

LIONSTORM | We Are Public Awards

LIONSTORM is de eerste Nederlandse queer rapformatie bestaande uit Ski en Stars. Hun unieke sound is een combinatie van hiphop, bubbling en punk. Met hun karakteristieke agressieve stijl veroorzaakte LIONSTORM al eerder in de Melkweg moshpits en rode oortjes.

Ontdek hun werk

Ontdek de andere genomineerden