Lynn Spoor

Lynn Spoor is een veelbelovende hedendaagse abstracte kunstenaar die haar dynamische werk tentoonstelt over de hele wereld. Een van haar inspiraties is haar connectie met IJmuiden, een kuststad gedomineerd door de rauwe staalindustrie en de ruwe Noordzee. Een combinatie die perfect samenvalt met de muziek van Rachmaninov en Wagner. Duik in de wereld van Lynn Spoor.

Instagram | Website

Vijf vragen aan Lynn Spoor

Wie ben jij?
Mijn naam is Lynn Spoor, 25 jaar oud en ik woon in Amsterdam.

Wat doe je?
Ik ben een kunstenares en maak grote abstracte schilderijen met veel texturen. Als kunstenaar ben ik begonnen toen ik 12 jaar was. Toen maakte ik realistisch getekende portretten. Abstractie veroverde toen ik 18 werd mijn hart. Mijn atelier ligt in Overveen en vanuit hier creëer ik mijn kunstwerken en verstuur ik ze naar liefhebbers en verzamelaars over de hele wereld. Ik word voornamelijk geïnspireerd door reizen en door wat ik zie in de natuur. Om dit te versterken neem ik ook elementen mee uit die gebieden die ik vervolgens mix met de verf. Hierdoor is de inspiratie niet alleen te zien door de kleuren in het reliëf, maar letterlijk ook te voelen.

Waar word jij gelukkig van?
Het allermooiste vind ik dat ik mijn passie en liefde voor mijn werken met zoveel mogelijk mensen kan delen. Ieder werk wordt gemaakt met veel aandacht, liefde en passie, het is fantastisch dat je dan dat gevoel kan delen met een ander persoon en die ook dat gevoel op zijn of haar eigen manier mag ervaren. Ik ben 24/7 bezig met creativiteit, van het bedenken, creëren, tot aan het contact met de klanten. Hier word ik heel gelukkig van.

Liever te licht of te donker?
Ik ben altijd op zoek naar een mooi contrast in mijn werken. Ik ben dol op kleur. Waar ik voorheen alleen realistische portretten tekeningen maakte in zwart/wit, gebruik ik nu felle en uitgesproken kleuren in mijn schilderijen. En ben ik altijd op zoek naar nieuwe kleurencombinaties. Op de vraag, liever te licht of te donker? Is dan ook mijn antwoord dat ik graag een balans vindt tussen de twee. Het moet een bepaalde rust en blijdschap uitstralen.

Hoe weet je of iets kunst is?
Ik zeg altijd: Kunst is een gevoel. Iets moet je aanspreken. Je moet er van onder de indruk zijn, een bepaald gevoel krijgen, je aan het denken zetten. Voor mij is er geen regel om te bepalen wat kunst is of niet. Gevoel is het allerbelangrijkste. Dat vind ik zelf het allermooiste aan abstracte kunst: je kan samen kijken naar een werk en er een gesprek hebben. Wat zie jij? Wat voel je erbij? Een diep gesprek. Dat is de reden waarom ik ben overgestapt van het realistisch portret tekenen naar het maken van abstracte schilderijen.