Nena van Driel

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Scenarist Award

Genomineerd door: Tobi Lakmaker

''Ik nomineer Nena van Driel omdat ze een heel goede en getalenteerde scenarist is. En enigszins beginnend is dus wel een extra shout-out verdiend.''

Over Nena van Driel

Scenarist Nena van Driel schreef de scenario’s voor drie van de zes Nederlandse films die dit jaar op de Berlinale te zien zijn: de speelfilm Kiddo en de korte films Magma en Ma mère et moi. Van Driel schrijft ritmisch, intuïtief en heeft een zwak voor nostalgie. Verlangend naar tijden dat ze niet leefde, zoals de jaren ’60 van Godard of de jaren ’90 van Wong Karwai. Haar eigen geschiedenis als tiener en kind in Friesland vormen een grote inspiratiebron in haar werk. In 2017 studeerde ze af aan de Filmacademie.

Magma + Q&A | Nena van Driel

Filmscenarist Nena van Driel schreef Magma over de introverte maar vurige negenjarige Esra. Zij heeft moeite met het erkennen van de nieuwe realiteit van haar pas gehandicapte vader. Op haar nieuwe school vertelt Esra een leugen waardoor haar pijn en woede naar de oppervlakte komen. Tijdens de We Are Public Awards wordt Magma vertoond, met na afloop een Q&A door onze curator Inez de Coo.

Credits
Scenarist: Nena van Driel Regisseur: Luca Meisters Producent: Nicky Onstenk & Marc Bary Productie: IJswater Films Acteurs: Leah Fischer, Mustafa Duygulu & Nadia Amin

Ontdek haar werk

We Are Public Awards

21 September | Melkweg, Amsterdam
Regulier | €18*
We Are Public-leden | Gratis
*Excl. servicekosten + Melkweg lidmaatschap

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden