Roshanak Morrowatian

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: I'm in Awe of You Award

Genomineerd door: Tina Farifteh

Over Roshanak Morrowatian

De in Iran geboren Roshanak Morrowatian (1989) werkt als danseres, choreografe en actrice. Ze behaalde haar bachelor en master in dans aan de Folkwang Universiteit in Duitsland. Morrowatian trad onder meer op in het werk van Marina Abramovic (Centerpiece), Alexis Blake (Allegory of the painted woman) en William Sánchez (The silence of Animals) en won samen met Mami Izumi de BNG Dansprijs 2020. Roshanak werkt momenteel als docent beweging aan de Toneelacademie Maastricht en in 2023 en 2024 Artist is zij in Residence is bij ICK Dans Amsterdam.
Instagram
Beeld: Afagh Morrowatian, Jonas Löllman

Tidal Wave / Work in progress | Roshanak Morrowatian & Charles Pas

Tidal Wave is het vooronderzoek van de nieuwe voorstelling van dansmakers Roshanak Morrowatian en Charles Pas. In deze performance onderzoeken de makers hoe rouw en verlies verbindend kunnen werken. Zo creëert Morrowatian tijdens de We Are Public Awards een plek in de Melkweg waar woede een verzachtende werking heeft.

Credits
Gemaakt en performed door Roshanak Morrowatian en Charles Pas • Fysieke, beeldende theater-performances Muziek: Rint Mennes

Ontdek haar werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden