Sedrig Verwoert

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Hoogwaardige Nieuwe Danskwaliteit Award

Genomineerd door: Angelo Ormskerk

''Sedrig heeft in The Ritual een artistiek risico genomen door een choreografie te maken met theatercodes die voor het theaterpubliek nog onbekend zijn.''

Over Sedrig Verwoert

Sedrig Verwoert (1991) werd geboren in Suriname en verhuisde op zijn derde naar Amsterdam. Hij volgde de dansopleiding Urban Contemporary aan de AHK, danste in New York bij de Peridance Contemporary Dance Company en de Kibbutz Contemporary Dance Company in Israël. Zijn choreografie Do All Dogs Go To Heaven? in 2022 in het programma van Made in Amsterdam komen actuele thema’s als virtuele realiteit en identiteit voorbij. Ook werkte hij als choreograaf en danser mee aan Beyoncé’s visuele album Black is King en was hij artist in residence bij De Appel Art Centre. In oktober 2021 was Verwoert curator van het Black Achievement Month programma Celebrating Diversity, waar zijn solo Renaissance in première ging.

Instagram

Beeld: Erwin Olaf, Zahra Reijs, Elena Volotova

Sedrig Verwoert x Phantom Wizard | We Are Public Awards

Choreograaf en danser Sedrig Verwoert werkte eerder al samen met componist en multi-instrumentalist Phantom Wizard voor de dansvoorstelling The Ritual. Speciaal voor de We Are Public Awards brengt dit duo iets nieuws. Een performance waarin identiteit wordt onderzocht als iets cultureels, spiritueels, seksueels en lichamelijks.

Ontdek zijn werk

We Are Public Awards

21 September | Melkweg, Amsterdam
Regulier | €18*
We Are Public-leden | Gratis
*Excl. servicekosten + Melkweg lidmaatschap

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden