Sjaan Flikweert

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: I'm in Awe of You Award

Genomineerd door: Roshanak Morrowatian

''Het is een gift om met deze inspirerende vrouw te mogen werken. Haar energie, haar werk als woordkunstenaar, als mover, als performer, als moeder, als mens. Ze verdient een award!''

Over Sjaan Flikweert

Sjaan Flikweert maakt spoken word, muziek, dance/performance art en film. Ze is ruim twaalf jaar actief podiumkunstenaar in binnen- en buitenland. Vanuit persoonlijk verhaal laat ze contrasten moeiteloos en voelbaar naast elkaar bestaan. Scherp en zacht in woord en klank. Zo confronteert de interdisciplinaire maker haar publiek met aannames, oordelen, verwachtingen.

Flikweert is te lezen in de bloemlezing HARD OP. Binnenkort wordt haar werk in Tirade gepubliceerd en heeft de audiovisuele dichtbundels Ergens Thuis en De Ruimte ertussen (Nominatie Lonely Wolf Festival en NPF) en De werkelijkheid heeft mij niet nodig (geselecteerd voor NFF en NPF) gemaakt.

Instagram
| Website
Beeld: Cripta, Poetry Circle, Richard Beukelaar

Ergens thuis en de ruimte ertussen | Sjaan Flikweert

Tijdens de We Are Public Awards draagt Sjaan Flikweert poëzie voor en toont ze haar audiovisuele dichtbundel ergens thuis en de ruimte ertussen. In dit drieluik spoken word video’s, gebaseerd op de gelijknamige dichtbundel vertelt Sjaan Flikweert over de zoektocht naar ‘thuis’. Deze persoonlijke verhalen tonen de kracht van kwetsbaarheid. Flikweert laat hiermee zien dat spoken word niet altijd te temmen is tot papier.

Ontdek haar werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden