Vainergill Thurnim

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Talentvolle Danser & Maker Award

Genomineerd door: Afagh Morrowatian

''Vain werkt keihard en heeft mooie dromen! Ik gun het haar om te shinen zodat meer mensen weten wie deze topper is!''

Over Vainergill Thurnim

Vainergill Thurnim (1997, Amsterdam) danser, docent en choreograaf is in 2020 afgestudeerd aan de opleiding Docent Dans (ATD). Voorafgaand heeft zij de vooropleiding en het MBO gedaan aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Haar training in commerciële en contemporary dans verbindt zij met behulp van West-Afrikaanse dans esthetiek. De basiselementen binnen deze esthetiek maken het mogelijk om eindeloos te experimenteren.

Haar choreografisch debuut had zij tijdens het RRReuring festival 2023 met de dansvoorstelling BLINDSIGHT. Een verdiepende versie van deze voorstelling is te zien tijdens Amsterdam Fringe 2023. Verder is zij werkzaam als freelance danser onder Rover Company en Theater Rotterdam, docent bij CREA (Amsterdam) en Tjillskillz (Hoorn) en producent bij Podium Mozaïek.

Instagram

Beeld: Lowie, Ezme Hethariam, Aristos Iatro

Dat de zon altijd schijnt | Vainergill Thurnim

Wat zijn de consequenties van verwachtingen en in wat voor een vicieuze cirkel beland je als deze niet vervuld worden? Dat de zon altijd schijnt is een dansvoorstelling van Vainergill Thurnim over de kansen en valkuilen van verwachtingen van jezelf, het leven en de relaties die je opbouwt. Beleef het tijdens de We Are Public Awards.

Credits
Choreografie: Vainergill Thurnim Dansers: Nikki Duin en Vainergill Thurnim Componist: $ean Luck

Ontdek haar werk

We Are Public Awards

21 September | Melkweg, Amsterdam
Regulier | €18*
We Are Public-leden | Gratis
*Excl. servicekosten + Melkweg lidmaatschap

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden