Voor de Ongewone Nederlander

Onze nieuwe regering richt zich op “de gewone hardwerkende Nederlander”. Maar wie is deze gewone hardwerkende Nederlander eigenlijk? En wat als je je er — om wat voor reden dan ook — niet mee identificeert?

We staan aan de vooravond van een periode waarin iedereen die niet "gewoon" is, buitengesloten dreigt te worden: kunstenaars, vluchtelingen, milieuactivisten, minderheden. Ze worden in de politieke retoriek indirect weggezet als "ongewoon".

Maar wie bepaalt wat gewoon en ongewoon is?

Een regering zou iedereen moeten vertegenwoordigen én waarderen. En die zogenaamde Ongewone Nederlander — wie dat dan ook moge zijn — valt daar niet buiten. Iedereen is onmisbaar in onze maatschappij, in alle sectoren, op alle manieren. Gewoon of ongewoon!

Dus sta op voor een inclusieve samenleving. Want alleen samen leggen we de basis voor positieve verandering in een wereld die dat hard nodig heeft.

Voor kunst en cultuur

Bij We Are Public geloven we dat kunst een veel groter podium verdient.

Kunst is essentieel voor hoe we de wereld zien, begrijpen en onthouden. Het is afwisselend een spiegel en een caleidoscoop die troost en confronteert, verwondert en verwringt. Het is een onmisbare stem die een plek middenin de samenleving verdient.

Daarom bouwen we al 10 jaar aan een overkoepelend platform en lidmaatschap voor kunst en cultuur.

Hiermee ondersteunen we een groot en belangrijk netwerk van podia, musea, filmhuizen, makers, gezelschappen en productiehuizen die ons op een ongewone manier naar de wereld laten kijken.

Vind je de creatieve sector ook onmisbaar in jouw wereld? Kom in actie en versterk de positie van de Ongewone Nederlander.

Deel deze pagina. Bezoek cultuur. Maak van #ongewonenederlander een beweging. Teken deze petitie of sluit je aan bij een van de tientallen andere initiatieven die de komende tijd hoogstwaarschijnlijk zullen opkomen.

Laat politieke retoriek geen streep trekken in de samenleving.

#ongewonenederlander