HEAT
Davy Pieters, Theater Rotterdam

HEAT

28 maart t/m 26 april
Diverse locaties, Nederland

Over dit programma

Hoe klinkt hitte? Hitte zindert, het kraakt en trilt. De almaar stijgende temperatuur raakt ons allemaal. In de broeierige voorstelling HEAT vraagt Davy Pieters zich af hoe we omgaan met hitte, in onszelf en om ons heen.

In HEAT toont Davy Pieters de complexiteit van intergenerationele familiedynamieken. De verhoudingen staan onder spanning, en diepgeworteld gedrag wordt zichtbaar. Herinneringen en associaties dringen zich op aan de oppervlakte.

Wat gebeurt er als we onze blik afwenden van dat wat heet is? Is het mogelijk je af te sluiten voor de wereld waarin je leeft en de erfenis die je met je mee draagt?

Over Davy Pieters

Na CRISPR en Not All Is Lost, is HEAT Davy Pieters’ derde voorstelling over opgroeien in een toekomstige wereld. Pieters staat bekend om haar krachtige beeldtaal waarin performance, scenografie en soundscape elkaar voortdurend versterken. In haar werk gaat Pieters op zoek naar menselijke hoop en veerkracht binnen collectieve angsten. Hoe kunnen we ons meer verbonden voelen met de mensen om ons heen en de wereld waarin we leven?

Meer over dit programma bij Theater Rotterdam

"Davy Pieters is een meester in het maken van intrigerende en sterke beelden, in haar voorstellingen zit ze altijd dicht op de tijdgeest. Ben heel benieuwd naar haar nieuwste voor de grote zaal gemaakte werk!"

Daniël Kieft | We Are Public Curator Theater en Dans

Bekijk de trailer

In de pers

“De voorstelling HEAT vertelt, zonder dat er een woord wordt gezegd, een tragisch en ontroerend verhaal”

★★★★ - Volkskrant, Mina Etemad

“Pieters vertaalt hitte naar krachtige beelden in HEAT”
★★★ - NRC, Amber Wiznitzer

Bezoek HEAT

Met een We Are Public-lidmaatschap krijg je toegang tot alle programma's op ons platform.