Gavin-Viano

Regisseur Gavin-Viano studeerde in 2020 af aan de Toneelacademie Maastricht en maakt uitgesproken visuele voorstellingen over gemeenschappen en onderwerpen die in de samenleving niet goed gehoord worden. Hij heeft zich gespecialiseerd in moderne dansvormen en combineert verschillende dansdisciplines in zijn werk. Op dit moment rond hij na drie voorstellingen het ontwikkelingstraject bij Frascatie producties af.

Gavin-Viano won een We Are Public award in 2023


Gavin-Viano | Het Nationale Theater

Zes vragen aan Gavin-Viano

Wie ben jij?
Mijn naam is Gavin-Viano, het broertje van Jay & Miq en ik woon in Rotterdam en in Maastricht.

Wat doe je?
Ik ben afgestudeerd van CODARTS en van de Toneelacademie Maastricht en nu werk ik als performer en regisseur. Ik maak voorstellingen die politiek, streetwise, surrealistisch en humoristisch zijn. Deze voorstellingen ontwikkel ik bij Frascati en nu ook bij Het Nationale Theater.

Waar word jij gelukkig van?
Het allermooiste vind ik dat ik mijn passie en liefde voor mijn werken met zoveel mogelijk mensen kan delen. Ieder werk wordt gemaakt met veel aandacht, liefde en passie, het is fantastisch dat je dat gevoel kan delen met een ander persoon en dat die ook dat gevoel op zijn of haar eigen manier mag ervaren. Ik ben 24/7 bezig met creativiteit, van het bedenken, creëren, tot aan het contact met de klanten. Hier word ik heel gelukkig van.

Wat is je favoriete muziek?
Ik ben helemaal geobsedeerd door Gospel en R&B muziek.

Wie zijn je helden?
Mijn helden zijn mijn moeder, mijn zus en mijn broer. Die drie hebben mij opgevoed en ik ben dan ook echt een combinatie van die drie warme individuen. En Mariah Carey is ook mijn held. Hoe haal je iedere Kerst miljoenen dollars binnen? Door een tijdloos nummer te schrijven. Fantastisch.

Wat is je favoriete motto?
Sing a song for two, as you would for a thousand.

Wat waardeer je het meest aan je vrienden?
Ik waardeer dat ik mezelf kan zijn en dat mijn vrienden ook zichzelf kunnen zijn. We voelen elkaar goed aan. We zijn eerlijk. We huilen, lachen samen. En we zijn heerlijk kritisch naar elkaar toe, terwijl we genieten van Surinaams of Japans eten.

Meer zoals Gavin-Viano