LOOM #1

Over LOOM

Subbacultcha en We Are Public presenteren Loom: een terugkerend (on- en offline) programma dat creatieve disciplines met elkaar verweeft. Theater, performancekunst, muziek, lezingen, beeldende kunst, DJ-sets, noem maar op.

LOOM #1 in OT301

Voor het eerste evenement van dit jaar, op 27 juni in OT301, zijn muzikant Frö, danser, choreograaf en curator Simomo Bouj, beeldend kunstenaar Bin Koh en DJ baby ganoush uitgenodigd.

Voor deze editie zal Frö gloednieuw werk creëren, dat aan alle Subbacultcha- en We Are Public-leden zal worden geschonken als Loom Release: Loom001. Je kunt het werk direct na het evenement in je mailbox verwachten.

Bin Koh maakt voor deze editie van Loom de visuele uitjes.

De rest van het jaar

In 2024 zal Loom vijf evenementen huisvesten, die samenvallen met lezingen, releases en een publicatie. Om het helemaal af te ronden, wordt aan het eind van het jaar ‘Loom XL’. georganiseerd.

[Loom is (mede) mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en Fonds 21]

Frö

Frö maakt experimentele elektronica met beklijvende zang, “van femme-folk tot post-internet information-overload.” Haar fascinatie ligt in de stem als instrument van het lichaam, dat we altijd bij ons dragen.

Simomo Bouj

Simomo Bouj is een danser, choreograaf en curator die “ontroert, anderen beweegt en door anderen wordt bewogen.”

baby ganoush

baby ganoush zal DJ zijn voor, tussen en na optredens. De experimentele DJ en beeldend kunstenaar serveert “tranen in de club en intelligente kontmuziek”.