Muziekgebouw aan 't IJ

Muziekgebouw aan 't IJ is dé plek voor de avontuurlijk ingestelde liefhebber van klassieke en hedendaagse muziek in breedste zin. Een enorm scala aan concerten brengt deze Amsterdamse zaal, van klassiek tot hedendaags, tot jazz, global en vooruitstrevende elektronische muziek. De grensverleggende akoestiek bezorgt niet alleen het publiek een bijzondere muzikale ervaring; ook musici van over de hele wereld noemen deze zaal hun favoriete speelplek.

Jaarlijks vinden er ruim 300 concerten plaats in het gebouw, dat prachtig gelegen is aan het IJ in het centrum van Amsterdam. De nadruk in de programmering ligt op muziek uit renaissance en barok tot de nieuwste muziek van onze tijd, jazz, global, elektronisch en nog veel meer. Ieder seizoen vinden er 25 tot 30 Nederlandse en wereldpremières plaats in de zaal. Daarmee neemt het Muziekgebouw nationaal en internationaal een unieke positie in.

Ontdek het hele We Are Public programma bij Muziekgebouw

Praktische Informatie

Muziekgebouw

Bezoekadres

Piet Heinkade 11019 BR Amsterdam
Lees hier alles over de bereikbaarheid van MuziekgebouwOpeningstijden kassa

De kassa is geopend van maandag t/m zaterdag vanaf 15.00 uur tot aanvang van het avondconcert, op dagen zonder concert tot 17.00 uur. Op overige dagen gaat de kassa open 1,5 uur voordat het concert begint. De kassa is op deze tijden ook telefonisch bereikbaar.

T +31 (0)20 788 2000
kassa@muziekgebouw.nl

Toegankelijkheid

Rolstoelplaatsen
Alle zalen zijn rolstoeltoegankelijk. Als je gebruik wilt maken van een rolstoelplaats, geef dit dan telefonisch door aan de kassa.

Goed bereikbare plaatsen

Wil je zeker weten dat een plaats goed bereikbaar is, maak dan een reservering via de kassa.

In-ear systeem

Mensen met een auditieve beperking kunnen gebruik maken van hun draadloos in-ear systeem. Deze apparatuur kun je afhalen bij de garderobe.

Hulphonden

Blindengeleidehonden of gehandicapten-begeleidingshonden mogen mee in de zaal. Andere honden zijn in het gebouw niet toegestaan.

Goed te weten

• Er is onder andere een aangepaste lift aanwezig en een aangepast toilet.
• Ook zijn er betaalde gehandicaptenparkeerplaatsen in de Piet Hein-garage direct onder het Muziekgebouw.
• Kom je met de tram, neem dan de weg langs de Passenger Terminal naar de hoofdingang van het Muziekgebouw op de begane grond.

Weet je niet zeker of je met jouw beperking het Muziekgebouw kunt bezoeken, neem dan contact met hen op via kassa@muziekgebouw.nl