Myrte Siebinga zoekt een kamer

De Warme Winkel
16 februari t/m 6 April
Diverse locaties, Nederland

Over dit programma

In hun nieuwe voorstelling 'Myrte Siebinga zoekt een kamer' gebruikt theatergezelschap De Warme Winkel de woningnood als plaksnor voor een overbezette wereld. Aan het begin van haar wooncarrière bestormt Myrte vol goede moed de woningmarkt. Myrte gaat op zoek naar een huis, een thuis, een begin van het zelfstandige leven, maar stuit op de onverbiddelijke puinhopen van 35 jaar neoliberale woonpolitiek. ⁠Tijdens een felle satirische hospiteeravond bij een woongroep wervelen we door perspectieven, uitwassen en opties in een wereld waarin ruimte schaars is geworden. Woonruimte, stikstofruimte, ademruimte, bewegingsruimte. Ruimte opeisen, ruimte delen en het verlangen naar bewoonbare planeten…

Of Myrte die kamer vindt is nog onbekend, maar De Warme Winkel staat borg voor een verrassende avond.

Over de Warme Winkel

De Warme Winkel wordt nationaal en internationaal geroemd om hun geestige, brutale en intelligente voorstellingen. Zo plagieerden zij integraal Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, zetten ze het (seksuele) identiteitsdebat op scherp in Lady Chatterley’s Lover en Brideshead Revisited, verpulverden ze bezoekersrecords in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers, deelden ze het podium met reality-tv-sterren uit Temptation Island en Ex on the Beach in Een oprechte ode aan de Ironie, gooiden ze hoge ogen met hun klimaattrilogie en werden ze afgelopen jaar met hun eerste Duitse voorstelling Der Bus nach Dachau geselecteerd door het prestigieuze Berlijnse Theatertreffen als 1 van de 10 beste voorstellingen van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

''Leef mee met Myrte in haar zoektocht naar een kamer, hilarisch als het niet zo treurig was. Maar door de radicale en verfrissende geboden alternatieven ga je misschien toch hoopvol naar huis, als je een huis hebt.''

Daniel Kieft | We Are Public Curator Theater en Dans

Myrte Siebinga zoekt een kamer in de pers

Dagblad van het Noorden ★★★★★
“ijzersterke voorstelling”
“De kamerzoektocht van Myrte is wanhopig en puilt uit van humor.”
“Het komisch talent van Siebinga is fenomenaal.”

Theaterkrant
“In Myrte Siebinga zoekt een kamer van De Warme Winkel gaan uit de hand gierende twistgesprekken, absurde uitvergrotingen van de werkelijkheid én een portie klassiek vormingstoneel een verrukkelijke drie-eenheid aan.”
“sublieme choreografie”

NRC ★★★★
“De Warme Winkel giet de excessen van de nijpende woningnood in de lekker kolderieke vorm van een bizarre hospiteersessie.”

Volkskrant ★★★★
“Myrte Siebinga zoekt een kamer is een heerlijk tenenkrommende hospiteersatire.”
“De drie spelers blinken uit in komisch spel.”
“dromerige choreografieën waarin de schoonheid van samen koken en afwassen op een theatraal voetstuk wordt gehesen."

Meer zoals dit

Bezoek Myrte Sybinga zoekt een kamer

Met een We Are Public-lidmaatschap krijg je toegang tot alle programma's op ons platform. Probeer het nu 14 dagen gratis.