The Underground
Donderdag 14 maart t/m woensdag 17 mei Diverse locaties, Nederland

NITE

Over NITE

NITE (nationaal interdisciplinair theater ensemble) vormt samen met internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni samen het grootste interdisciplinaire theaterhuis van Nederland.

NITE maakt interdisciplinair en innovatief totaaltheater. Voorstellingen die een jong en divers publiek naar de theaterzalen halen. NITE is een van de vier grote theatergezelschappen in de ‘basisinfrastructuur’ (BIS) en is voorloper in de sector brede verandering naar vernieuwing en verbreding binnen het theater. Het merendeel van onze voorstellingen is meertalig en ‘language no problem’, omdat we touren met boventitels.

NITE en Club Guy & Roni delen een ensemble van dansers, acteurs en musici. Ieder ensemblelid excelleert in diens eigen discipline, maar staat open voor samenwerking. In de voorstellingen van NITE overheerst geen enkele discipline maar ontstaat een geheel nieuwe vorm, een theatervorm die groeit en evolueert naarmate het ensemble langer samenwerkt.

"Uit de as van het NNT herrees NITE. Een in Nederland uniek ensemble van makers, dansers en acteurs dat stijlen en disciplines in een spannende en verrassende mix gooit."

Daniël Kieft | We Are Public Curator Theater en Dans

“Die multidisciplinaire aanpak is het handelsmerk van regisseur Guy Weizman, maar hij lijkt per voorstelling een betere balans te vinden. Anders gezegd: de van huis uit choreograaf weet steeds beter ruimte te geven aan de tekst en dat komt de zeggingskracht ten goede.”

NRC *****

De hoogtepunten van vier jaar NITE

Praktische Informatie

NITE

Theater de Machinefabriek

Het thuis van NITE vind je aan de Bloemstraat 38 in Theater de Machinefabriek in Groningen. Ze wonen samen met Club Guy & Roni, de Poetic Disasters Club en Bab Ad-Daar. Hier maken zij theater van nu in de taal van nu.