Dans

Feest met jaren zeventig-esthetiek, extravagante personages en opzwepende beats

Vrijdag 22 mrt. om 20:00

Adi(c)sco

Cecilia Moisio, Club Guy and Roni
Schuur, Haarlem

Je kunt niet meer reserveren

Een explosieve danstrip van de van oorsprong Finse maker Cecilia Moisio, echt een must-see!

Daniël Kieft Curator Theater en Dans

Over dit programma

Adi(c)sco is een schijnbaar oneindige danstrip op zoek naar de roes, naar alsmaar doorgaan en daarin jezelf verliezen. Verslaving dus. De voorstelling ademt de sfeer van de disco, de tijd waarin de clubscene en daarmee clubdrugs populair werden. Met een sterke persoonlijke motivatie wil Moisio de taboes en schaamte rondom verslaving aankaarten; ze groeide op met een alcoholistische vader.

De Finse choreografe Cecilia Moisio wordt gezien als een van de meest eclectische makers van ons land. Ze kreeg de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek en werd als danseres twee keer genomineerd voor De Zwaan. 

Moisio werkte al verschillende keren met Club Guy & Roni. Ze maakt activistisch, expressief, theatraal werk over urgente thema’s. Zo maakte ze met Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club (junior company) de prikkelende in your face-voorstelling over de vulva V, een festivalhit op De Parade. 

Cecilia Moisio is gefascineerd door de onbewuste gedragspatronen die voortkomen uit de verwachtingen waaraan we moeten voldoen en de sociale normen die ons worden opgelegd. Als zelfbenoemd ‘psychologisch activist’ is ze altijd op zoek naar wat er achter onze motieven, emoties en gedrag schuilt en wil ze haar publiek confronteren met onuitgesproken taboes. Met haar performances legt ze zorgvuldig opgebouwde façades bloot. Moisio doet dat in een interdisciplinaire vorm, ergens tussen theater, dans en performancekunst. 

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.