Dans, Theater

Documentaire theatervoorstelling met acrobatiek

Zondag 15 okt. 2023 om 20:00

Afrovibes: Pourvu que la mastication ne soit pas longue

Hakim Bah, Juan Tula
Theater Kikker, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Pourvu que la Mastication ne soit pas longue (‘zolang het kauwen niet te lang duurt’), is een documentaire theatervoorstelling over de tragische dood van Amadou Diallo. Een jonge immigrant uit Guinee die in 1999 werd doorgeschoten in New York door 4 witte politieagenten, omdat hij zijn identiteitsbewijs niet snel genoeg gaf toen de politie erom vroeg. Er werden 41 kogels afgevuurd door de agenten. Het vonnis van de rechter: niet schuldig.

De voorstelling van de Guinees-Franse regisseur en acteur Hakim Bah vangt de wereldwijde woede over het alledaags racisme dat Black Lives Matter heeft blootgelegd. Hakin Bah rapt zijn poëtische teksten over de levensdromen van Amadou, acrobaat Juan Tula verbeeldt de zittende macht en het institutioneel geweld tegen zwarte mensen.

De Balie x Afrovibes Festival
Afrovibes is een festival met theater, dans, performance, mode uit en over Afrika. In De Balie kan je het gesprek bijwonen, eet een hapje in het restaurant en geniet van waanzinnige dansvoorstellingen. Bekijk de programma's hier.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.