Film

Filmklassieker over roem en vergankelijkheid

Zondag 30 jun. om 18:30

All About Eve

Joseph Mankiewicz
Filmhuis Den Haag, Den Haag

Tickets zijn gratis met de We Are Public-pas
Reguliere prijs: €12

Wat een genot is het om naar Bette Davis te kijken in deze glansrol als Margo Channing, een onzekere broadwayster van vorderende leeftijd. De old-school Hollywoodglamour spat van het scherm.

Inez de Coo Curator Film en Beeldende kunst

Over dit programma

In Joseph L. Mankiewicz' vernietigend geestige Hollywood-klassieker is het backstage waar het echte drama zich afspeelt. Op een avond ontvangt Margo Channing (Bette Davis) een verrassende bezoeker in de kleedkamer: haar meest aanbiddende fan, de verlegen, breedogige Eve Harrington (Anne Baxter). Maar als Eve een vaste waarde wordt in Margo's leven, realiseert de Broadway-legende zich al snel dat haar vermeende bewonderaar haar en iedereen in haar omgeving, inclusief George Sanders' zuurgebekte criticus, wil gebruiken als opstapje naar het sterrendom.

Met vlijmscherpe dialogen en regie van Mankiewicz, en een onvergetelijke Davis in de rol die haar carrière nieuw leven inblies en definieerde, is het meervoudig Oscarwinnende All About Eve de meest verrukkelijk onderhoudende film ooit gemaakt over de meedogenloosheid van de showbusiness.

Dit programma is onderdeel van Fasten your seatbelts, een retrospectief van Bette Davis in Filmhuis Den Haag.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.