Literatuur

Voordrachten over (post)kolonialisme, die leren hoe ons collectief geheugen kleur krijgt

Zondag 16 apr. 2023 om 19:30

All the World's Excuses

Chika Unigwe
Theater aan het Spui, Den Haag

Je kunt niet meer reserveren

Waar te beginnen? De zoektocht naar je eigen identiteit een een (post)koloniale samenleving is soms een doolhof. Vanavond wordt aan de hand van literatuur een helpende hand toegereikt.

Roos Wonders Curator Theater en Dans

Over dit programma

In Verhalen die verbinden - het middagprogramma van deze Winternachten festivaldag - staat de betekenis van 150 jaar afschaffing van de slavernij in Suriname centraal. Maar ook buiten Suriname en Nederland heeft de geschiedenis van slavernij, apartheid en kolonialisme diepe sporen achtergelaten. Ook daar zijn veel verhalen lange tijd niet gehoord, onderdrukt of onzichtbaar gemaakt. Dankzij het talent en werk van vele auteurs hebben deze verhalen echter een thuis gekregen in de wereldliteratuur. Aan de hand van deze literatuur wordt het gewicht van deze geschiedenis en het belang van het delen van deze verhalen invoelbaar gemaakt.

All the World’s Excuses stelt vragen als: wat leert de literatuur ons over overeenkomsten en verschillen tussen landen? Hoe kunnen deze verhalen een plek krijgen in ons collectieve geheugen? Wat geven de auteurs mee aan jongeren die zoeken naar hun (onzichtbare) verhaal en identiteit in het land waar ze geboren zijn?
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.