Muziek

Koorwerken over de verschillende aspecten van veiligheid, toezicht en de onderdrukking

Zaterdag 22 apr. 2023 om 20:15

AVROTROS Vrijdagconcert | The Living Room

Groot Omroepkoor, Radio Filharmonisch Orkest, Peter Leung, Benjamin Goodson
TivoliVredenburg, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

The Living Room is de unieke concertserie van het Groot Omroepkoor, waarbij je van dichtbij wordt meegenomen in de concertuitvoering. Dit keer met het thema Vrijheid in een bijzondere theatrale beeldproductie, vormgegeven door regisseur Peter Leung.

In deze Living Room worden koorwerken uitgevoerd uit heden en verleden die allemaal te maken hebben met dit onderwerp en waarin de verschillende aspecten van veiligheid, toezicht en de onderdrukking door Big Brother aan bod komen.

Er is tegenwoordig steeds meer technologie in onze levens aanwezig die er voor zorgt dat we beveiligd, gehoord of bekeken worden. We weten dat er overal beveiligingscamera’s hangen om toezicht te houden en dat stelt ons gerust. Maar tegelijkertijd is het ook verontrustend, want Big Brother is Watching You! We zoeken bescherming, willen controle maar we willen er ons er ook aan kunnen onttrekken en er niet door onderdrukt worden. We koesteren onze privacy.

Programma

Op het programma staan onder andere Mendelssohns Drei Psalmen op.78: Warum toben die Heiden en Mahlers Ich bin der Welt abhanden gekommen, werken van Sweelinck en Bach, en Every breath you can Take van Sting. Ontdek de unieke compositie Mass Observation van Tarik O'Regan voor koor en zes slagwerkers, die onze ambivalente relatie met toezicht door de geschiedenis heen in al zijn vormen verkent Mountain Top van Jacob ter Veldhuis brengt de kracht van geweldloze opstand tegen onrechtvaardige controle naar voren, zoals beschreven in Martin Luther King's beroemde toespraak 'I've been to the Mountain Top'. Laat je meeslepen in deze indrukwekkende muzikale ervaring!
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.