Muziek

4-handig piano

Vrijdag 19 mei 2023 om 20:15

Beethoven voor 4 handen

Duo Pleyel
De Waalse Kerk, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

In hun project Beethoven - Minimised to the Max schenkt Duo Pleyel, bestaande uit pianisten Alexandra Nepomnyashchaya en Richard Egarr, de komende tijd aandacht aan de symfonieën van Beethoven in de versie voor vier handen van Carl Czerny. 

Aan het begin van de negentiende eeuw was repertoire voor 4-handig piano enorm in trek. Componist Czerny, de sterleerling van Beethoven, hoorde de meeste muziek van Beethoven in première gaan. Zijn transcripties van de symfonieën zijn moeilijk doch geniaal en hebben een groot musicologisch belang - maar zijn vooral ook leuk om te spelen.

Duo Pleyel ontleent zijn naam aan hun eigen piano thuis - een prachtig instrument gemaakt in 1848 door Pleyel, de favoriete pianobouwer van Chopin. Het Duo tracht om het rijke en prachtige repertoire voor piano 4-handen naar een breder publiek te brengen. Hun repertoire varieert van muziek van Bach en Mozart tot de minder bekende vroege romantici als Hummel, Czerny en Dussek, tot de grote populaire werken van Faure, Debussy en Ravel in de twintigste eeuw.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.