Theater, Spoken word, Dans, Muziek, Performance

Helende performances om te decoloniseren

Zaterdag 18 mei om 19:30

Blacklight festival

Productiehuis De Generator
Theater De Generator, Leiden

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Het Afro Caribische Blacklight Festival biedt meeslepende theater, woordkunst, performance, muziek, dans en actieve rituelen met als doel het dekoloniseren van de ruimtes van Leiden. In theater bestaat blacklight om in het donker door middel van uv-straling witte stoffen te tonen. Zoals uv-straling wit in het donker toont, lichten we met het Blacklight festival de koloniale praktijken uit, die zich in het donker verstoppen. 

De avond wordt geopend door Joshua Snijders, een Leidse talentvolle Nederlands-Caribische woordkunstenaar. Joshua vraagt zich in zijn afro-futuristische werken onder andere af of we kunnen leren van een koloniaal verleden, gedreven door een kapitalistisch systeem. Daarna kijk je naar optredens van onder andere Cultuurprijswinnaar Elten Kiene, een spoken word-artiest die ons leidt in de tocht naar heling brengt door middel van spoken word en en een meditatie activiteit genaamd ‘Een zintuigelijke beleving’. Alle artiesten worden binnenkort bekend
gemaakt. De avond wordt afgesloten met een eind ritueel geleid door Fayola Antonius. Gedreven door de geestelijke bevrijding van de mens en cultivatie van compassie, vindt zij manieren om obstructies op weg naar deze staten van bewustzijn te helpen klaren. 
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.