Beeld: Sofie Knijff
Theater

Een nieuwe poging het leven te herstructureren

Vrijdag 26 mei 2023 om 20:00

BOG.2

BOG, Het Zuidelijk Toneel
Frascati, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Ik volg BOG. al sinds de oprichting en hoop dat te kunnen blijven doen zolang ze bestaan. De makers zijn inmiddels tien jaar ouder, lichamen en verbale aanpak kregen er wat rimpeltjes bij en dat maakt hun werk alleen maar gelaagder.

Daniël Kieft Curator Theater en Dans

Over dit programma

Tien jaar geleden maakten Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen, Judith de Joode en Benjamin Moen de voorstelling BOG.: een poging tot het herstructureren van het leven. Een voorstelling waarin ze het gehele leven en al haar vertakkingen probeerden te vatten en de voorstelling die de groep haar naam gaf. BOG speelt met taal op een manier waarvan je alleen maar kan genieten.

Exact tien jaar na hun debuut presenteert BOG het tweede deel van hun levenswerk over het leven. In een veranderde wereld, met verouderde lijven, geboren kinderen, gestorven familieleden en gekantelde perspectieven doen vier dertigers een nieuwe poging het leven te herstructureren. Het verlangen naar overzicht verdween en de wil om transformaties in kaart te brengen diende zich aan. In een muzikale, talige voorstelling verliest BOG. zich in de veelheid van het bestaan en zoekt zij naar nieuwe structuren in dit altijd veranderende leven.

Ps. Je hoeft geen kennis van BOG. 1 te hebben om BOG.2 te kunnen zien.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.