Muziek Q.Art Festival

Een reis door de Lusofone wereld

Zaterdag 25 mei om 20:30

Cacha Mundinho

De X in Muziekhuis, Leiden

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

In maart 2020 heeft de jonge singer-songwriter Joana Almeida met percussionist Sjahin During, Maripepa Contreras op hobo/doedoek en Pedro Ivo Ferreira op contrabas een nieuw ensemble – Cacha Mundinho – opgericht om de landschappen van de rijke Portugeestalige muziekculturen in kaart te brengen. Op deze weg naar een nieuwe horizon werden de klanken van de lusofone wereld vervlochten.

“Cacha” komt uit het Kaapverdische creools en is een verbastering van het Engelse “catch” (vangen), “Mundinho” is het verkleinwoord van “mundo” (wereld).

Cacha Mundinho, “een kleine wereld vangen”, blaast bijna vergeten muzikale routes nieuw leven in. Van liederen die een Iberische ambiance en Portugese troubadourstradities ademen reist Cacha Mundinho via Noord-Afrika en het Midden-Oosten naar India en Brazilië. De oude historische verhalen die ze vertellen en de sporen die ze volgen, worden samen met de muzikale ontmoetingen die de groep onderweg heeft door de muziek van Joana Almeida levendig geportretteerd.

Elementen uit Portugal, het Midden-Oosten, Afrika, Brazilië en Indiase muziek worden in originele liederen gecombineerd met de improvisatorische vaardigheid van top-notch jazz.
Als eerbewijs aan deze tocht heeft Joana het debuutalbum van Cacha Mundinho de titel van het lied meegegeven dat zo levendig het lieflijke dorp verklankt waar het allemaal is begonnen.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.