Muziek

Een sprankelend spel van dansend licht en schaduw

Dinsdag 16 mei 2023 om 20:30

Cello Octet Amsterdam

Cello Octet Amsterdam
De Link in Het Cenakel, Tilburg

Je kunt niet meer reserveren

Cello Octet presenteert een programma met nieuwe muziek. Ze nemen je mee op een avontuurlijke reis met allerlei soorten stemmingen en kleurrijke timbres. Heerlijk!!

Yang Yang Cai Curator Muziek

Over dit programma

Cello Octet Amsterdam is een avontuurlijk collectief van cellisten dat staat voor nieuwe muziek en interdisciplinaire voorstellingen.

In het programma ‘West of the Moon’ gaat Cello Octet Amsterdam ver voorbij de donkere, melancholische klank die lage strijkers eigen is. De muziek wordt licht en dansbaar. In Mirage: the dancing sun creëert Sofia Goebaidoelina een sprankelend spel van dansend licht en schaduw, dat voelt als een fata morgana in onze dagelijkse geluidswaarneming. Neiges van Kaaija Saariaho bestaat uit glinsterende, kristalheldere texturen, geïnspireerd op de symmetrische patronen van ijsbloemen en sneeuw. Ook Theo Loevendie ging in zijn compositie op zoek naar een geluid van de cello dat sterk afwijkt van het gebruikelijke timbre. Hij vroeg de cellisten zelfs om “nergens echte cellotonen” te laten horen in zijn opzwepende, dansbare Zeybek en Ibérica – twee dansen uit ver uit elkaar liggende landen aan de Middellandse Zee; Spanje en Turkije.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.