Theater, Film, Muziek

Wat betekent het om Indische roots te hebben?

Zaterdag 10 jun. 2023 om 19:00

De Staat van Indisch zijn

Faradays, Max Pickkers, Indisch Zwijgen
De Meervaart, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Via film, muziek, mode, dans en spoken word duikt de Meervaart in De Staat van Indisch zijn. Ontdek hoe de jonge generatie hun erfenis vertaalt naar het heden. 

Max Pickkers - spoken word performance
Max Pickkers is een theatermaker die zich graag verdiept in verschillende soorten theater. Hij groeide op in Osdorp, in de buurt van de Meervaart. Vanaf zijn kindertijd heeft hij een fascinatie gehad voor diverse culturen en hun verschillen en overeenkomsten. Hij vindt het leuk om hun normen en waarden, talen en kunst te ontdekken, en wat de cultuur betekent voor de identiteit van mensen. Hij heeft zich altijd een kameleon gevoeld, zich voortdurend aanpassend aan zijn veranderende omgeving.

Indisch Zwijgen - documentaire
In de documentaire Indisch Zwijgen volgen we drie Indische jongeren van de derde generatie die in hun eigen familiegeschiedenis duiken in een poging het generatielange ‘Indisch zwijgen’ te doorbreken. We volgen het creatieve proces van spoken-word artiest Amara van der Elst, DJ en beeldend kunstenaar Mei Oele en filmmaker Juliette Dominicus. Hoe beïnvloedt het verzwegen verleden hun huidige leven? Hoe kunnen zij als derde generatie uitdragen wat het betekent om Indisch te zijn? De documentaire vormt een startpunt voor een gesprek over een verleden van Nederland dat tot op heden vaak onderbelicht bleef. 

Faradays - concert
Dromerige songs die je tegelijkertijd melancholisch en onoverwinnelijk laten voelen. Onder de naam Faradays maakt artiest Karindra Perrier elektronische indiepop. Voor haar nieuwe plaat liet ze zich inspireren door de Indonesische gamelanmuziek uit haar jeugd. Getriggerd door oude cassettebandjes van haar moeder produceerde Faradays een reeks nieuwe tracks. Samen met haar band werkte ze aan een liveshow die je onderdompelt in haar persoonlijke indie/electronic wereld met sampled tapes, Indonesische toonladders, warme synths, en een herinnering aan haar Aziatische roots.

Miko’s eethuisje
Miko’s eethuisje zorgt tijdens de avond voor een goede snack. Miko wil met zijn kookkunsten een huiselijke sfeer creëren om zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke smaken en gerechten uit Indonesië te blijven.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.