Beeldende Kunst

Nieuwe creaties op basis van legendarisch werk van generatieve kunstpionier

Zaterdag 17 jun. 2023 om 20:00

Digital Care: Remko Scha

Werner de Valk, Jos de Bruin, Hein Eberson, Sanneke Huisman
VOGELFREI, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

LI-MA werkt samen met Creative Coding Utrecht en VOGELFREI om de hercodeerde werken van Remko Scha's Artificial te presenteren. Deze werken worden getoond als onderdeel van Digital Care: Remko Scha IAAA ReCoding Artificial.

Het originele werk van Scha bestaat uit een reeks aleatorische kunstgeneratieprogramma's die gedurende zijn hele carrière zijn gemaakt. De kunstenaars komen samen in een snelkookpan en nemen Scha's Artificial als uitgangspunt om (een) nieuw(e) werk(en) te creëren.

Wat gebeurt er als we het concept en de technologie van een baanbrekend werk uit het verleden nemen en ze bekijken vanuit de perspectieven van vandaag? De groep zal nieuwe ideeën uitwerken om prototypes te maken van werken die op VOGELFREI zullen worden getoond.

Digital Care
Digital Care presenteert collaboratieve zorg voor digitale kunstwerken. Van maart tot oktober 2023 worden iconische werken, waaronder Institute of Artificial Art Amsterdam  (1990-heden) van Remko Scha, onderzocht en getoond in publieke programma's door heel Nederland. In een open proces wordt samen met de kunstenaars, producenten, wetenschappers en het publiek onderzocht wat het betekent om deze werken vandaag - en in de toekomst - te presenteren.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.