Film

Zwartkomische maatschappijkritiek in experimentele film

Vandaag om 18:30

Do Not Expect Too Much from the End of the World

Radu Jude
Slachtstraat Filmtheater, Utrecht

Tickets zijn gratis met de We Are Public-pas
Reguliere prijs: €13

Radu Jude maakte grote indruk met zijn Gouden Beer-winnende Bad Luck Banging or Loony Porn, een totaal eigenzinnig commentaar op hedendaagse hypocrisie. Met zijn nieuwste film overtreft hij zijn beste werk door middel van een sterk staaltje mediakritiek, bezeten door de geest van Jean-Luc Godard.

Inez de Coo Curator Film en Beeldende kunst

Over dit programma

Zo'n zestien uur per dag zit productieassistente Angela, oververmoeid en vloekend, achter het stuur van het busje waarmee ze het verkeersinfarct genaamd Boekarest te lijf gaat. Op de dag dat we haar volgen rijdt ze van hot naar her om 'audities' af te nemen van slachtoffers van bedrijfsongevallen. De uitverkorene mag tegen betaling figureren in een veiligheidsfilm.

Angela's martelgang is de (in korrelig zwartwit gedraaide) rode draad die geregeld wordt doorsneden met scènes uit een Roemeense kleurenfilm uit 1981. Over een vrouwelijke taxichauffeur in datzelfde Boekarest, wier lotgevallen frappant parallel lopen met die van de productieassistente. En dan zijn er nog de TikTok-filmpjes waarin Angela, met behulp van een face filter, de rol aanneemt van de grofgebekte, seksistische Bobita. 

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.