Theater

Double Bill met twee afstudeervoorstellingen van studenten van Toneelschool Artez

Donderdag 13 jun. om 20:30

Double Bill: DEBUUT. X ONDIER / THE BUG

ABSOLUUT., Sofia Norman, Sytze Bouma
Theater Ins Blau, Leiden

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

DEBUUT.
Sneller, sneller sneller, dat is het streven van onze tijd. Maar die snelheid bijbenen lijkt haast onmogelijk: stagnatie ligt onophoudelijk op de loer. Om daaraan te kunnen ontsnappen, gaan we op zoek naar een live alternatief voor de megalomane snelheid van de online feeds, trends en flitsbezorgers in deze digitale tijd. Hoeveel snelheid kan een mens aan?

Het jonge Arnhemse ABSOLUUT. (Bram Flick, Joppe Klein, Tijn Luijben, Catoo Post en Thom Vendrik) geeft je geen enkele kans om op adem te komen. Met hun fysieke stijl, grootse effecten en adrenaline-pompende muziek maken ze de gekte van deze tijd voelbaar en zorgen ze voor een totaalervaring die je energielevel naar een hoogtepunt zal stuwen. Een herder zonder schapen, grootse gevechten met bizarre figuren en bombastische Tirol-techno; in DEBUUT. vliegt het spektakel je om de oren.
 
ONDIER / THE BUG
Stel je een kamer in de schemer voor, een laaghangende nevel bedekt de vloer. Een lichaam verschijnt uit het donker, stapt in het licht: het kent geen verleden, geen toekomst. Het begint te Jitterbuggen. Maar nog voor je het kan vatten, slurpt het duister het weer op.

In ONDIER / THE BUG passeert een parade van eenzame figuren de revue, op een eindeloze zoektocht naar zelfexpressie. Acteur en danser betreden een interdisciplinaire wachtruimte, ergens tussen taal en beweging, waar vanuit een duistere bron onderdrukte zielen opwellen die langzaam zwalken tussen glamour en aftakeling, razernij en stilte, tussen glitters en bloed. Een oneindig, treurig feestje, waar je toch blijft hangen, ook al is de sfeer allang in die uit een David Lynch film veranderd.

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.