Muziek

Verwacht het onverwachte in dit dubbelconcert met internationale impro-jazz

Donderdag 21 sep. 2023 om 20:30

Double Bill: Elka & Forges

Bimhuis, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

In dit concert is er aandacht voor de steeds internationaler wordende impro-scene in  Amsterdam met twee trio's. In ELKA wisselen de drie leden hun instrumenten af met synthesizer. In FORGES wordt alles percussie, van piano tot alledaagse objecten. Kortom, alles klinkt anders dan je gewend bent en daardoor juist zo fascinerend.

ELKA werkt als een platform waar alle drie de leden hun eigen smaak en creativiteit kwijt kunnen. Daaruit ontstaan open composities met ruimte voor improvisatie, onder meer met synthesizer en live-elektronica. Dat kan leiden tot rauwe uitbarstingen of juist verfijnde klankpatronen. ELKA bestaat uit Alistair Payne op trompet, Uldis Vitols op contrabas en Tancrède D. Kummer op drums.

De van oorsprong Franse slagwerker Tancrède D. Kummer maakt ook deel uit van FORGES, waarvoor hij de composities schrijft. FORGES is zijn ‘percussietrio’, waarbij de geschreven muziek het ruwe materiaal is waaruit alle drie de leden hun eigen ideeën kunnen beeldhouwen. FORGES wordt gecompleteerd door Rémi Ploton op piano en Samuel Mastorakis op vibrafoon en percussie.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.