Beeld: Loes Geuens
Theater, Performance, Beeldende Kunst, Film

Twee interdisciplinaire voorstellingen over de wereld van garnalen en mosselen

Donderdag 6 apr. 2023 om 19:30

Double Bill: Out of the blue | Into the deep

CAMPO, Silke Huysmans, Hannes Dereere
Frascati, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Deze Double Bill is als een pleidooi voor de rol van kunst in het verbeelden van alternatieve scenario's voor onze omgang met de zee. 

Out of the Blue
In hun voorstelling Out of the Blue zoomen documentaire theatermakers Silke Huysmans en Hannes Dereere in op diepzeemijnbouw en het publieke debat eromheen, dat gedomineerd wordt door drie kampen: industrie, wetenschap en activisme. De vraag lijkt: wie vertelt het beste verhaal? En wie bepaalt daarmee de toekomst van het leven in de diepzee? De voorstelling is een poging om een potentieel scharniermoment in de geschiedenis van de aarde vast te leggen.

Into the Deep
Waar de journalistiek en het politieke debat stopt, gaat kunst verder in het denken over de toekomst. Wat als Nederland vaker zou overstromen? Hoe zou een samenleving onder water eruit zien? Met verschillende losse bijdragen bieden kunstenaars(collectieven) De Onkruidenier, Collectief Walden, Stef Veldhuis en Melissa Mabesoone en geograaf prof. Dr. Maarten Kleinhans een pleidooi voor de rol van kunst om alternatieve scenario's te verbeelden.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.