Dans

Twee dansvoorstellingen waarin obstakels overwonnen worden

Vrijdag 21 apr. 2023 om 20:30

Double bill: Through & Kālī Mātā

Korzo, Poernima Gobardhan, Justin de Jager
Theater Ins Blau, Leiden

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Justin de Jager en Poernima Gobardhan nemen het podium over met twee voorstellingen waar je obstakels zult voorkomen en onderzoeken uitgelicht worden door middel van dans.

In het ontwapenende Through ontleedt De Jager voor je ogen de ogenschijnlijke magic trick die het threaden lijkt. In zijn dans blikt Justin terug op zijn prille carrière als choreograaf: de eenzame eerste stappen, de kwetsbare experimenten, het geploeter en getwijfel, de hernieuwde inspiratie en het samenwerken. De solo mondt uit in een duet van Justin met zijn goede vriendin en jarenlange danspartner Tosca Knauf. 

In Kālī Mātā worden het intellect en het lichaam tegen elkaar afgewogen. De bewegingstaal Bharatanatyam vervult zoals gewend van Gobardhan een belangrijke rol in Kālī Mātā. Maar er doet zich ook een intrede van een andere bewegingsvorm waardoor de solo is geïnspireerd, Kalaripayattu een vechtsport uit Zuid India. Precisie in handgebaren, intense emotie en een meeslepende geluidslandschap nemen je mee in deze strijd tussen het intellect en het lichaam.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.