Dans

Twee korte shows van jonge makers uit de urban scene

Dinsdag 2 mei 2023 om 20:30

Double bill: Through & Nomad

Justin de Jager, Senna Amarnis
Parktheater, Eindhoven

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

In deze Double Bill zie je twee korte stukken van twee makers die hun strepen hebben verdiend in de urban scene: Through van Justin de Jager en Nomad van Senna Amarnis.

Through
Justin de Jager is expert in de threading techniek, die hij toepast in zijn choreografien en mengt met technieken uit de moderene dans. Ook in dit duet zie je het complexe partnerwerk dat een belangrijk onderdeel is van zijn signatuur. In het ontwapenende Through ontleedt de maker voor je ogen de ogenschijnlijke magic trick die het threaden lijkt. In zijn dans blikt Justin terug op zijn prille carrière als choreograaf: de eenzame eerste stappen, de kwetsbare experimenten, het geploeter en getwijfel, de hernieuwde inspiratie en het samenwerken. De solo mondt uit in een duet van Justin met zijn goede vriendin en jarenlange danspartner Tosca Knauf.

Nomad
Senna Amarnis staat bekend als pionier in haar dansstijl: LA Style. Ze is een veelgevraagd docente en geeft les op dansopleidingen en workshops overal ter wereld. Nomad is haar eerste theaterstuk en gaat over een groep jonge, eerste generatie migranten op Westerse grond. Zij vormen de brug tussen de vorige generatie die vasthoudt aan hun herkomst en de volgende generatie die hun plek moet vinden in de nieuwe wereld
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.