Beeld: Ewout Huibers
Architectuur

Fysieke toegankelijkheid in het Paviljoen

Dinsdag 14 feb. om 20:00

Entreepark en paviljoen Amsterdam UMC | Thema Zorg

Studio Blad , Tom Bergevoet, Maartje Nuy , Emile Spek, Frank van Zuilenkom
Lieven de Key HQ, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

In de Winterlezingen worden langverwachte projecten in Amsterdam besproken die als blikvangers de toegang vormen tot een wijk of gebied. Maar hoe toegankelijk zijn deze prominente entreegebouwen voor mensen met een beperking?

Tot voor kort was de locatie AMC van het Amsterdam UMC een gesloten bolwerk dat zich afkeerde van de stad. Het ontwerp van Temp,architecture en Studio Nuy Van Noort opent het gesloten, institutionele gebouw naar zijn omgeving en herdefinieert daarmee de positie van het ziekenhuis van een introverte, medische machine tot een stimulerende en gastvrije ontmoetingsplek midden in de 21e eeuwse samenleving.

Sprekers
Tom Bergevoet
(temp.architecture) en Maartje Nuy (Studio Nuy Van Noort) geven een lezing over het ontwerp van het Paviljoen.

Panelgesprek over de toegankelijkheid van het Entreepark en het Paviljoen. Met Emile Spek, Algemeen Directeur Huisvesting Vastgoed & Techniek Amsterdam UMC en opdrachtgever; Frank van Zuilenkom (Studio Blad), ontwerper van het Entreepark, en Leila Badou, coördinator van het Moedernetwerk Amsterdam voor moeders van kinderen met een beperking.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Heb je extra ondersteuning (zoals een gebarentolk) nodig om dit evenement bij te wonen, bel of mail dan naar Arcam via 020 620 48 78 of arcam@arcam.nl
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.