Beeld: Holland Festival | Kit Downes
Muziek Holland Festival

Lyrisch concert met ritmisch complexe ingrediënten

Zondag 11 jun. 2023 om 20:30

Eroica

Sofia Jernberg, Petter Eldh, Kit Downes, Kjetil Møster
Bimhuis, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

De Zweedse zangeres Sofia Jernberg stelde een concert samen met het schilderij Eroica I van de Amerikaanse kunstenaar Jean-Michel Basquiat als inspiratiebron. Basquiat ontleende de titel aan de derde symfonie van Beethoven, ook bekend als Eroica. Jernberg heeft een haat-liefdeverhouding met Beethoven en zijn erfgoed. Ze ziet Basquiats schilderij als een explosieve, spontane reactie, die de kern raakt van zowel compositie als improvisatie.

Jernberg is meer dan een zangeres. Haar stem is haar instrument en laat een innige band met zowel de klassieke traditie als de jazz avant-garde horen. Voor dit concert stelde ze een ensemble samen met drie meesters van de improvisatie. Met bassist Petter Eldh speelt ze in Koma Saxo. Met saxofonist Kjetil Møster maakte ze recent deel uit van de groep The End met Mats Gustafsson. En met pianist Kit Downes vormde ze al eerder een succesvol duo.

Holland Festival
Het Holland Festival vindt dit jaar voor de 76ste keer plaats door heel Amsterdam, van de bekende grote zalen tot spannende nieuwe locaties in alle uithoeken van de stad. Bewonder onze interdisciplinaire selectie bomvol wereldwijde allure, spirituele, ruige, activistische en esthetische spektakelstukken.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.