Beeldende Kunst, Film Ontmoet de maker

Exclusieve screening + artist talk

Zondag 22 okt. 2023 om 13:00

Eye as an Oracle

Bernke Klein Zandvoort
puntWG, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Schrijver en beeldend kunstenaar Bernke Klein Zandvoort is gefascineerd door de blik en ziet het als een verlengstuk van het lichaam. In haar nieuwe video-installatie, Eye as an Oracle, neemt ze de kijker mee door verschillende wetenschappelijke, persoonlijke en poëtische verhalen rondom zien en blindheid. 

Een vrouw ziet fantoombeelden met het oog dat ze operatief heeft moeten laten verwijderen, de onderzoeksgroep Predictive Brain Theories bestudeert in hoeverre voorspellingen van ons brein onze waarneming sturen, en een blinde kunstenaar reproduceert haar spiegelbeeld op de tast. 

Klein Zandvoort bracht de verschillende verhaallijnen samen in een 3-channel video-installatie, waarin ze zich afvraagt hoe poreus de grenzen zijn tussen beeld, verbeelding en representatie.

Ontmoet de maker
De tentoonstelling Eye as an Oracle is deel van een langlopend onderzoek naar de relatie tussen de visuele waarneming en taal. Na het bekijken van de film, vertelt Bernke over: haar onderzoek, het maakproces van de film en hoe poëzie en beeldende kunst zich in haar praktijk tot elkaar verhouden.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.