Opinie, Wetenschap

Twijfels, onzekerheid en falen als normale menselijke fenomenen in de spotlights

Vrijdag 2 jun. 2023 om 19:30

Faal Festival

TivoliVredenburg, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Je bent jong en je wilt wat. Goede cijfers op je studie, een rijk sociaal leven, op vette vakanties, een nuttige bijbaan en vooral veel ja zeggen op de kansen die het leven je biedt. Jouw succes, jouw leven, lijkt maakbaar. Maar wat nou als je een fout maakt of tekort schiet?

Veel jongvolwassenen worstelen met hun mentale welzijn en recent onderzoek van het RIVM toont aan dat deze groep uitgebluster, ongelukkiger en angstiger is dan ooit. Als tegengif organiseert TivoliVredenburg daarom het Faal Festival

Ga het experiment aan, lach om je eigen fouten en leer om je imperfecties en mislukkingen in te zetten voor een mooiere wereld. Splinter Chabot gaat in gesprek met Tim Hofman over mannelijke kwetsbaarheid, en praat met Gregory Sedoc en Irene Schouten over de prestatiedruk die zij als topsporter ervaren. Onder leiding van Dzifa Kusenuh worden de verschillende elementen van de prestatiemaatschappij onder de loep. Joy Delima scheidt feiten van fabels over ons seksleven, Thijs Launspach leert je de ratrace te relativeren, Dan Hassler-Forest neemt de invloed van social media - en nog veel meer.

Met Faalfitness, Fuck-Up talks en het CV der mislukkingen van verschillende BN’ers word jij geholpen om de ratrace te relativeren, prestatiedruk los te laten en het feilbare mens-zijn te vieren! 

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.