Beeld: Foppe Schut
Muziek

Van klassiek en Amerikaanse Jazz tot Arabische maqam en Indiase raga

Vrijdag 27 jan. om 19:15

Festival Nacht van de Viool

Roby Lakatos, Isabelle van Keulen, Frankie Gavin, Tim Kliphuis, Abderrahim Semlali, Lenneke van Staalen, Moniek de Leeuw, Anan al-Kadamani, Merel Vercammen, Yannick Hiwat, Pablo Rodriguez, Shauntell Baumgard, en vele anderen
TivoliVredenburg, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Op maar liefst zes(!) podia hoor je verschillende muzikale genres door een diverse groep violisten en tot slot een improvisatieconcert met bijna alle artiesten. Een hele avond in het teken van de veelzijdigheid van de viool.

Leslie Roosblad Curator Muziek

Over dit programma

Gastcurator en improviserend violist Tim Kliphuis heeft een diverse groep violisten uitgenodigd, van de Ierse fiddle-legende Frankie Gavin tot de wereldberoemde Hongaarse Gypsy-violist Roby Lakatos. De viool zal bij iedere violist en bij iedere stijl weer heel anders klinken, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Verwacht jazz en improvisatie, maar ook Arabische maqam en Indiase raga, tango en ragtime. Gastcurator en improviserend violist Tim Kliphuis programmeerde o.a. de Ierse fiddle-legende Frankie Gavin en de wereldberoemde Hongaarse Gypsy-violist Roby Lakatos, het gevestigde Isabelle van Keulen Ensemble, en opkomend talent Shauntell Baumgard. Ook prijken o.a. de namen van Yannick Hiwat, Merel Vercammen en Abderrahim Semlali op het programma. De avond wordt afgesloten met een uniek improvisatieconcert van bijna alle artiesten uit de line-up!

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Gratis naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je gratis toegang tot alle programma's op ons platform.