Beeldende Kunst

Bijzondere verhalen over fotoboeken

Donderdag 6 apr. 2023 om 20:00

FOTODOK Book talks

Rob Hornstra, Giya Makondo-Wills, Vanessa Winship , Karine Zenja Versluis, Mashid Mohadjerin
TivoliVredenburg, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Het concept van FOTODOK Book talks: drie fotoboeken, drie fotografen en een kwartier aan bijzondere verhalen per boek. In deze live talkshow interviewen fotograaf en fotoboekenliefhebber Rob Hornstra en documentaire fotograaf Giya Makondo-Wills de verhalenmakers. Ze maken je deelgenoot van bijzondere verhalen over een verscheidenheid aan onderwerpen. Voor iedereen die van verhalen houdt en door de vertellers zelf in een andere wereld wil worden meegenomen. 

Let op! De voertaal is in Engels. Met deze editie:

Vanessa Winship – Snow
Fotograaf Vanessa Winship is te gast om over haar nieuwste boek Snow te praten. Winship is bekend om haar intieme portretten maar in Snow staat het landschap in het middenwesten van de Verenigde Staten centraal.

Karine Zenja Versluis – Debaltsevo, Where Are You?
Karine Zenja Versluis' Oekraïense oma was niet erg spraakzaam. Vooral niet als het om haar verleden ging. In 2013 besluit Karine op onderzoek uit te gaan. Wie is haar oma eigenlijk? En hoe raakte ze precies in Nederland verzeild?

Mashid Mohadjerin – Freedom is Not Free
In Freedom is Not Free onderzoekt Mashid Mohadjerin wat vrijheid betekent. Door de lens van haar camera en door een caleidoscoop van de geschiedenis van vrouwen in verzet, maakte Mohadjerin een multidimensionaal boek dat de kijker meeneemt op een dromerige reis die noch qua ruimte noch qua tijd begrensd is.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.