Opinie

Inspirerende lezing over de huidige Iraanse opstand

Zaterdag 18 feb. 2023 om 20:00

Freedom Lecture: Iranian Resistance

Ulysse Ellian, Maryam Namazie, Pooyan Tamimi Arab
De Balie, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Terwijl de wereld toekijkt, gaan Iraniërs de straat op om verandering en gerechtigheid te eisen. De moed en vastberadenheid van deze demonstranten is  inspirerend en steun in hun zoektocht naar een betere toekomst is noodzakelijk. Om de vrouwen en minderheden in Iran te steunen, kondigt mensenrechtenactiviste Maryam Namazie een revolutie door Iraanse vrouwen aan. Oproep tot de omverwerping van het Islamitische regime en de oprichting van een seculiere samenleving.

Over de sprekers
Niloofar Azimian is een documentairemaker uit Iran. Azimian heeft twee documentaires gemaakt in Iran, de eerste is een zelfrepresentatieve, ego-documentairefilm, gericht op het concept van eenzaamheid; de tweede richt zich op de cirkel van huiselijk geweld tegen vrouwen in Iran. Op dit moment organiseert ze op verschillende plekken in Nederland evenementen Vrijheid voor Iran. 

Azimian gaat in gesprek met Maryam Namazie, activist en schrijver, en Ulysse Ellian, parlementslid. Pooyan Tamimi Arab zal de laatste feiten en cijfers over de situatie op dit moment presenteren. Bovendien wordt er muziek gebracht door Faravaz Farvardin.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.