Muziek

Smeltkroes van grenzeloos muziektalent

Vrijdag 15 mrt. om 20:00

Fuse

Fuse
Schouwburg Concertzaal Tilburg, Tilburg

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Fuse staat bekend als een veelzijdige en energieke live-act die zich voortvarend uit alle muzikale hokjes wringt. Het zestal brengt een levendige mix van klassieke composities, jazz, minimal music, volksmuziek en improvisaties die van elk optreden een unieke ervaring maakt. Nu overtreft Fuse zichzelf met het grootscheepse muziekproject Mikrokosmos.

Het ensemble nodigde twaalf componisten vanuit de hele wereld uit om de twaalf universele fases uit het leven te verklanken. Van de Big Bang tot de laatste zucht, het komt allemaal voorbij. De cyclus Mikrokosmos is opgebouwd uit gloednieuw werk van Bryce Dessner, Gabriel Kahane, Miho Hazama, Joey Roukens, Thomas Beijer, JacobTV, Morris Kliphuis, Nathalie Joachim, Kinan Azmeh, Julia Philippens, Xavi Torres en Gabriella Smith.

Fuse brengt een levensverkwikkende smeltkroes van muzikale stijlen, terwijl scenograaf en vj Frouke ten Velden de kosmische muziektrip vertaalt naar spectaculair beeld en licht. Ten Velden werkte eerder samen met de band My Baby, zangeres Tania Kross en Doe Maar. Haar werk was al te zien in het Van Gogh Museum, het Concertgebouw en het Amsterdam Dance Event.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.