Beeld: Maarten Nauw
Muziek

Zaterdag 18 feb. 2023 om 20:00

Gathering #2 | Sounds bouncing through history

Vernon Chatlein, Tony Roe, Peter Somuah
Oude Kerk, Amsterdam, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Gathering #2
Dit avondprogramma is onderdeel van een uitgebreid publieksprogramma rond Ibrahim Mahama’s kunstinstallatie Garden of Scars die momenteel in de Oude Kerk te zien is. Tijdens deze avond delen musici verhalen die raken aan de context van Mahama’s werk.

Componist en percussionist Vernon Chatlein deed in Nederland en Curaçao onderzoek naar de Afro-Caribische muziek. Hij verdiepte zich in het archief van pater Paul Brenneker en kunstenaar en antropoloog ‘Ompi’ Elis Juliana die in de jaren vijftig de muziekcultuur van het eiland vastlegden. Maar Chatlein kijkt ook naar Cuba en hij ging naar Ghana, waar hij onder meer Fort Elmina bezocht, het fort dat ook een belangrijke rol speelt in het werk van Mahama.

Garden of Scars
Mahama werkte de afgelopen twee jaar aan de installatie Garden of Scars, die de geschiedenis van de Oude Kerk met een internationale (historische) context verbindt. In de eeuwenlange relatie met Europa hebben Afrika en zijn diaspora te maken gehad met de verschrikkingen van verscheuring. Tegelijkertijd schuilt er een vermogen tot groei in deze anders zo uitbuitende destructieve relatie.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.