Beeld: Ossip van Duivenbode
Architectuur

Fysieke toegankelijkheid bij architectuurontwerp

Dinsdag 31 jan. 2023 om 20:00

Het Sluishuis | Thema Wonen

Metin van Zijl, Dirk Peters, Ed Bijman, Séverine Kas
Lieven de Key HQ, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

In de Winterlezingen worden langverwachte projecten in Amsterdam besproken die als blikvangers de toegang vormen tot een wijk of gebied. Maar hoe toegankelijk zijn deze prominente entreegebouwen voor mensen met een beperking?

Woongebouw Sluishuis markeert de hoofdroute naar IJburg. Deze blikvanger is verrezen naast de bekende Enneüs Heermabrug, geheel omgeven door water. Met aanlegplaatsen voor woon- en plezierboten is het sinds de oplevering in 2022 een bestemming op zichzelf geworden. Het gebouw is ontworpen door het bureau van de bekende Deense architect Bjarke Ingels (BIG) en Barcode Architects uit Rotterdam. Ondanks zijn omvang zal het een bescheiden voetafdruk opleveren: Sluishuis produceert met de zonnepanelen op het dak meer energie dan het gebruikt.

Sprekers
Metin van Zijl, architect/partner Studioninedots: Introductie op de locatie van de Winterlezingen en de transformatie van het gebouw aan de Hoogte Kadijk.

Dirk Peters, directeur/oprichter Barcode Architects: presentatie van het ontwerp van Sluishuis.

Panelgesprek
Met oa. Ed Bijman, rolstoerarchitectuur + woonarken en Séverine Kas, architect en adviseur inclusie en toegankelijkheid bij Accessibility.

De locatie is rolstoeltoegankelijk. Heb je extra ondersteuning (zoals een gebarentolk) nodig om dit evenement bij te wonen, bel of mail dan naar Arcam via 020 620 48 78 of arcam@arcam.nl
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.