Dans

De kracht van verbondenheid

Zondag 28 mei om 19:30

House of strenght

Roshanak Morrowatian
Korzo, Den Haag

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Na een reeks indrukwekkende solo’s brengt Roshanak Morrowatian nu haar eerste groepswerk in première tijdens CaDance. House of Strength is een spirituele, fysieke en muzikale performance waarin de veelzijdigheid van de mens wordt gevierd. De choreografe transformeert een oeroud ritueel dat oorspronkelijk uit Perzië komt, tot hedendaagse inclusieve dans die de kracht van het collectief viert. 

Traditioneel wordt Varzesh-e bastani (‘oude/traditionele sport’) of Varzesh-e Pahlevani (‘heldensport’) in Iran uitgevoerd in een arena in de Zurkhaneh, wat letterlijk ‘Huis van kracht’ betekent. Het doel van het ritueel is om een beter mens te worden door een combinatie van krachttraining, spiritualiteit, poëzie en muziek. Alleen mannen beoefenen het in het openbaar.

In House of Strength nemen vijf vrouwelijke, mannelijke en queer performers het over. Ze transformeren een gymnastische eenzijdige traditie tot een opzwepende fysieke expressie van inclusieve hedendaagse dans. In harmonie moedigen de dansers elkaar aan in wie zij zijn en vieren tegelijkertijd de kracht van het collectief.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.